Łączy nas nie tylko miejsce pobierania nauki, ale również wspólna sprawa, chęć działania oraz przyjaźń. Jesteśmy grupą znajomych którzy wiedzą czego chcą i w jaki sposób tego dokonać !
W roku akademickim 2010/11 struktura koła przedstawia się w nast. sposób:
Przewodniczący: Jarosław Kliks (jaroslaw.kliks@gmail.com)
Zastępca: Mateusz Kosiński
Skarbnik: Michał Buda
Sekretarz : Monika Pakiet
Oraz członkowie.
Cele i zasady działalności Koła Naukowego Inżynierów Żywności w roku akademickim 2010/2011
- Przeprowadzić w wybranych szkołach woj. lubuskiego szkolenie na temat zasad prawidłowego odżywiania
- Przeprowadzić spotkanie integracyjne z innymi Kołami Naukowymi działającymi na terenie Uczelni
- Uczestniczyć w Targach POLAGRA FOOD w Poznaniu
- Uczestniczyć w targach Grüne Woche w Berlinie
- Regularnie przygotowywać krótkie prezentacje naukowe na spotkaniach Koła
- Zorganizować konkurs na najlepszą publikację naukową do zamieszczenia w Zeszytach Naukowych Zakładu Technologii Żywności
- Wziąć udział w Sejmiku Kół Naukowych w jednym z ośrodków naukowych poza terenem woj. lubuskiego
- Podjąć współpracę z Lubuskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w zakresie zapoznawania się z działalnością przedsiębiorstw z branży spożywczej na terenie woj. lubuskiego
- Założyć forum dyskusyjne
- Założyć stronę internetową Koła
- Przeprowadzić warsztaty samokształceniowe dla Członków Koła
- Przeprowadzać na spotkaniach Koła prezentacje i degustacje ciast i innych wyrobów kulinarnych