O nas

Jesteśmy kołem naukowym działającym przy PWSZ w Sulechowie. Opiekunem naszego koła jest dr inż. Agnieszka Maj.

Łączy nas nie tylko miejsce pobierania nauki, ale również wspólna sprawa, chęć działania oraz przyjaźń. Jesteśmy grupą znajomych którzy wiedzą czego chcą i w jaki sposób tego dokonać !

W roku akademickim 2010/11 struktura koła przedstawia się w nast. sposób:

Przewodniczący: Jarosław Kliks (jaroslaw.kliks@gmail.com)
Zastępca: Mateusz Kosiński
Skarbnik: Michał Buda
Sekretarz : Monika Pakiet

Oraz członkowie.


Cele i zasady działalności Koła Naukowego Inżynierów Żywności w roku akademickim 2010/2011

  1. Przeprowadzić w wybranych szkołach woj. lubuskiego szkolenie na temat zasad prawidłowego odżywiania
  2. Przeprowadzić spotkanie integracyjne z innymi Kołami Naukowymi działającymi na terenie Uczelni
  3. Uczestniczyć w Targach POLAGRA FOOD w Poznaniu
  4. Uczestniczyć w targach Grüne Woche w Berlinie
  5. Regularnie przygotowywać krótkie prezentacje naukowe na spotkaniach Koła
  6. Zorganizować konkurs na najlepszą publikację naukową do zamieszczenia w Zeszytach Naukowych Zakładu Technologii Żywności
  7. Wziąć udział w Sejmiku Kół Naukowych w jednym z ośrodków naukowych poza terenem woj. lubuskiego
  8. Podjąć współpracę z Lubuskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w zakresie zapoznawania się z działalnością przedsiębiorstw z branży spożywczej na terenie woj. lubuskiego
  9. Założyć forum dyskusyjne
  10. Założyć stronę internetową Koła
  11. Przeprowadzić warsztaty samokształceniowe dla Członków Koła
  12. Przeprowadzać na spotkaniach Koła prezentacje i degustacje ciast i innych wyrobów kulinarnych