niedziela, 21 listopada 2010

Praca wre !

Serdecznie witam !

Odbyłem w ostatnim czasie wiele dobrych rozmów, które zaowocowały nowymi pomysłami i pomogły popchnąć do przodu już istniejące. Na początek chciałbym poprosić wszystkich aktywnych członków koła o kontakt mailowy z adresem : schabowy.ze.sliwkami@gmail.com  W celu sporządzenia pseudo-subskrypcji i usprawnienia naszego kontaktu. Chciałbym również powiedzieć o dwóch ważnych sprawach:


1. Konkurs na logo koła naukowego inżynierów żywności
Niniejszym ogłaszam konkurs na logo koła. Będzie on trwał do 3.12.2010.
Propozycje graficzne należy nadsyłać na adres koła:
schabowy.ze.sliwkami@gmail.com

2. Tematy referatów na grudniowe spotkanie

Termin grudniowego spotkania koła nadal jest tematem dyskusji pomiędzy kołami KTZ i TŻ, niemniej niezwłocznie, gdy tylko takowy zostanie ustalony zostaniecie o nim poinformowani. Termin rezerwowania referatów to 3.12.2010 - po tym terminie referaty zostaną przydzielone odgórnie. Rezerwacji należy dokonać w komentarzu do tego posta.

  • Konserwanty - czym są tajemnicze "E" i po co się je stosuje
  • Mechanizm działania środków konserwujących stosowanych w technologii żywności
  • Przegląd wybranych środków konserwujących
  • Szanse i zagrożenia dla ludzkości płynące ze stosowania środków konserwujących
Konkretny temat może ulec zmianie na indywidualny wniosek opracowującego go autora. Wnioski rozpatruję ja.

Pozdrawiam
Przewodniczący koła
Jarosław Kliks

2 komentarze:

  1. Ja rezerwuję : Mechanizm działania środków konserwujących stosowanych w technologii żywności

    OdpowiedzUsuń
  2. Jagoda i Weronika11/26/2010 11:27 AM

    My rezerwujemy "Szanse i zagrożenia dla ludzkości płynące ze stosowania środków konserwujących"
    pozdro

    OdpowiedzUsuń